Kirkehøjskole i Nygårdskirken - sognepræst Henrik Winther Nielsen og fælles salmesang v/ sognepræst Lis Withøft Larsen og organist Jannik Larsen

Lørdag d. 29. april 2023, Kl. 11:00 til kl. 15:00
Nygårdskirken, Brøndby Nord Vej 71, 2605 Brøndby

Henrik Winther Nielsen, Frederiksborg Slotskirke - Hvordan skal Bibelen lyde?

Når Biblen oversættes til nudansk, kan man få den tanke, at den mister noget af sin pondus. Måske virker det som en forfladigelse af de gamle tekster? Kan man nære samme respekt for en sådan udgave af Bibelen, eller er det kun den autoriserede, der dur? Hvilke hensyn skal der egentligt tages, når Bibelen oversættes - og hvordan bør en Bibel lyde?

Henrik Winther Nielsen (f. 1972) er uddannet lærer fra Haslev Seminarium og cand. theol. fra Københavns Universitet, og sognepræst i Frederiksborg Slotskirke i Hillerød. Forfatter til Djævelen fra serien Bibelselskabets Håndbibliotek.

Fælles salmesang

Efter frokost er der fælles salmesang med sognepræst Lis Withøft Larsen og organist Jannik Larsen. Her vil der være fokus på gendigtninger af nytestamentlige tekster i salmerne, og med Påsken i frisk erindring vil vi også kaste et blik på Påskens mange kendte salmer.